A szobatisztaság mögötti stressz az édesanya és gyermek életében

Mindig tudtam, éreztem, hogy ami egy anya-gyermek oldáson történik, az megváltoztatja a gyermek és a család életét. Sokan nem ismerik ezt a lehetőséget, ezért fontosnak érzem tapasztalataim megosztását. Küldetésem részleteiről a www.tukromtukrom.hu honlapon.

Azt tapasztalom, hogy a szépnek és jónak VISZIK A HÍRÉT az emberek, tehát bizalommal teljes vagyok. Minden odafigyelés, befektetés a pozitív gondolatokba, áramoltatja a változást és annak eredményét.

A történet 3 éves Katikáról szól, akinek nehézséget okoz a szobatisztaság. Nem szól, olyan, mintha dacolna anyával. Nem hallja meg az “utasítást.”Az orvosi vizsgálat sem hozott eredményt.

Édesanya felkeresett segítségért, ezért érzelmi stresszoldásban kerestük meg a probléma okát.

A gyermek – 8. hónapra születik, sajnos kis súllyal és ezért inkubátorba kerül. Anya, féltő szeretettel és aggodalommal veszi tudomásul, hogy kisbabáját szó nélkül elválasztják tőle. Megrémül, pánikba kerül. Később értesítik csak, hogy Katát kis súlya miatt egy ideig nem ölelheti szívéhez.

Szörnyű érzés, amikor tőlünk kívülálló erők vagy személyek beleavatkoznak saját döntésünkbe. “Hosszú napok telnek el, amíg újra láthatom gyermekemet” – meséli Judit. Minden nap vágyakozom és várom, hogy karjaimba szoríthassam. A tízedik napon ágyamhoz hozzák, de nem tud szopni, nem ismeri a testközelséget.

Könnyebb a cumisüvegből befogadni a táplálékot.

Megcirógatom, s könnyeim között megvigasztalom:

“Kincsem, gyönyörűségem – alig vártalak, hogy megölelhesselek. El kellett fogadnom, hogy az orvosok saját egészséged és biztonságod miatt – a legkimagaslóbb figyelmet szentelték neked. Jó helyen voltál, de most már itt vagyok és veled foglalkozom.” Most már tudom, hogy gyermekem ezért érezte: nem fontos számomra, nem állok mellette. Ez felerősítette elszigeteltségét az inkubátorban. S amikor bilire “kell” ülni és elvégezni, amit kérnek tőle – “aktiválódik” a múlt energiája, vagyis „ő nélküle döntenek”, ezért elutasítva érzi magát.”

A feladat kihívás volt édesanya számára, megértéssé alakítottuk.

Az oldásban a homlok-tarkó tartás ereje és tudatossága – segít a gyermeknek anyán keresztül feldolgozni és megérteni azt, ami születése kapcsán történt. Az édesanya a leghitelesebb személy, képes – átélni gyermeke – fájdalmait és valós felismerésekkel kikommunikálja, amit akkor nem tudott kifejezni. Oldásban ez pótolható, hiszen abban a korban dolgozunk, amit az izomteszt jelez, megtalálva a probléma gyökerét.

Igen, már értem. KÖSZÖNÖM. HÁLA.

Ha kisgyermekeddel bármilyen problémád adódik – érdemes felkutatni és megszüntetni a tünetek okát, ami egyéni konzultációkon, kezeléseken és csoportos tréningeken zajlik.

(Születésem története: 2022. március 18-19. 9-16 óra műhelymunka).

szeretettel várlak

Székely Szilvia www.tukromtukrom.hu 06/20-991-4687