Nincs szebb remény annál, amely szomorúságból fakad,
és nincs szebb álom annál, amelyet a fájdalom szül.
Ivan Cancar

Mi az a Bach virágterápia?

Bohócvirág (mehkerteszet.hu)

A Bach virágkivonatok a vadonban termő és nem mérgező növények virágaiból és rügyeiből készülnek. Dr. Edward Bach a növényeket érzelmekkel hozta összefüggésbe, harmincnyolc archetipikus, negatív érzelmet feltételezve és figyelembe véve a szellemi és érzelmi dolgokat.
A Bach gyógyírek a természetben lévő tiszta energiát hordozzák, amelyek  megszüntetik, lecsillapítják személyiség zavarainkat, működésbe hozzák a szervezetben lévő zárlatokat és így megváltoztatják a lelki állapotot.

A Bach-virágterápia egy szelíd gyógymód, így a gyűlölet szeretetté alakulhat, a kétségbeesés hitet találhat, a közöny céltudatossá válhat és a kimerültség erőt szülhet.

Minden ami “nagy” és “nemes” az egyszerű.
Gottfried Keller

Dr. Bach azt tartotta, hogy az ember egyéni élete mindennél fontosabb.Azt vallotta, jól kell kiismerni önmagadat, hogy a másikat is kiismerd.
Bach szerint az egység mindenben jelen van, az egyetlen teremtő a SZERETET, amely számtalan formában nyilatkozik meg és minden dolog egyesül a szeretet által. Bármiféle tökéletlenség a részekben, visszahat az egészre és az egész minden része tökéletessé válik a szeretetben.

Tanulj és okulj a következő történetből, ajánlom neked szeretettel.

Bach virágterápia: BOHÓCVIRÁG esszencia – megtörtént javulási eset

– Tele vagyok fájdalmakkal, feszültnek, sértődöttnek érzem magam – meséli Kata.

– Mire emlékszel 24 éves korodban? – kérdi a kineziológus az oldásban végzett tesztelés után.

– Tele vagyok félelmekkel, első gyermekem a pocakomban… Veszélyeztetett terhes vagyok. Vajon lesz e kisbabám, hisz régen azt tanították , hogy az első magzat elvétel után kérdéses, hogy szülhetünk még gyermeket?

– Mikor élted meg ezt a traumát?

– 19 évesen, amikor szerelmemmel annyira meg voltunk ijedve, hogy csak ezt a döntést láttuk a legmegfelelőbbnek. Tudnod kell, hogy átélni nagyon nehéz volt, egyedül, kisemmizve, megvetve éreztem magam. Nem kaptam együttérzést, figyelmet, gondoskodást.

– Megosztottad valakivel a fájdalmaidat?

– Nem, magamba zártam, hisz nagyon szégyelltem, hogy ez történt velem. 3 nap után már munkába álltam.Úgy tettem, mintha semmi sem történt volna.

– Kata, hogy kapcsolódnak jelenlegi fájdalmaid, érzékenységed a múlthoz? Mit üzen nekünk a BOHÓCVIRÁG?

– Fel kell szabadítanom magamban a szégyent, a félelemeket. (orvosaim még a terhességem alatt injekcióztak is, hogy megmaradhasson magzatom…) ez természetesen újabb félelemeket, bűntudatot váltott ki bennem… Ha elfogadom, hogy el kell vágnom a régi kötelékeket… akkor képes vagyok megnyílni új érzéseim, a biztonság felé.

– Félsz valamitől a jelenben, gyermeked egészségi állapota rendeződött?

– Nem, mivel minden úgy jó, ahogy van. Gyermekem feladatát nem vehetem át. Én mindent megtettem, amire csak képes voltam. Bízom az isteni gondviselésben.

Szeretettel várom!

Székely Szilvia
szilvia@tukromtukrom.hu,  20-991-4687, 1-252-2902