HATÁRAINK TISZTELETE

Az esetek többségében a kapcsolatok konfliktusokba torkollanak. Ennek oka: mindenki azt érzi, hogy a másik miatt nem tud kiteljesedni, képtelen megélni saját szabadságát.

Ez már alapból a másikra való mutogatást jelenti.

Akiben állandósult ez a minta, ő eddig fel sem tételezte, helyesebben nem tanulta meg, hogy először önvizsgálatot kell tartania. Szerintem ez alapból mindenkit frusztrál. Be kell látni, hogy befelé tekinteni elsődleges feladatunk.

Sokan keresnek meg azzal a problémával, hogy „kibillentem saját egyensúlyomból.”

  • „Egyre többet követel tőlem munkaadóm. Mindent megtettem eddig is, amit tudtam, de most nagyon elfáradtam. Erőmön felül már nem vagyok hajlandó teljesíteni, s főleg másoknak a kénye kedvének megfelelni. Tudom, hogy egy „tanulási lecke” feldolgozása segíti egyensúlyom helyreállítását. Nagyon fájdalmas az emlék. Tudom, hogy képtelen voltam nemet mondani. Segítőként mindent elvállaltam, munkaadóm azért volt boldog, hogy szorgalmas vagyok és megbízhat bennem.”

Már látom, meg kell húznom a határaimat. Meg kell tanulnom kimondani, ami nem szolgálja saját érdekemet. Befejezem az áldozat szerepet. Akár generációs mintaként vettem magamra, akár azért, hogy szeressenek, teljesítettem ezerrel.

Tanulságok és felismerések:

  • Időben kell tisztázni munkaköröm feladatait
  • S szerződést kötni a plusz munkára és annak elismerésére
  • Lehet, hogy már nem vagyok a helyemen, tovább kell lépnem

Igen, megértettem, csak én tudom megváltoztatni saját helyzetemet és elfogadni, értékelni azt, aki vagyok.

Szereplőnk a következő hónapban beszámolt arról, hogy nem okoz számára kimondani, hogy a túlmunkát anyagi szolgáltatás ellenében végzi el.

Ha hasonló kihívásokat élsz meg és sorozatosan megéled a kihasználtságot, a tehetetlenséget, abban az esetben várlak szeretettel egy konzultációra, felismerések feldolgozására, családállításra, stb.

25 éves tapasztalatommal várlak zuglói Stúdiómba, ahol válogathatsz az általam gyakorolt módszerek tárházában. Bejelentkezés a szilvia@tukromtukrom.hu emailen vagy a honlapon keresztül Hírlevél feliratkozással. A 06/20-991-4687 telefonon is elérhető vagyok.

Nagy érdeklődéssel várlak

Székely Szilvia kineziológiával önmagunkért, haladó tanár