Fülzúgás nehezíti meg életemet gyermekkorom óta. Gázrobbanás hatása

Fájdalmas arckifejezéssel mesélte István, hogy gyermekkora óta – egy gázrobbanás következtében – zúg a füle. Sok orvosnál, természetgyógyásznál megfordult, de a tünet, azóta is fennáll.

Mivel az Egészségnapon megpillantotta a BEMER 3000 Fizikai Érterápiás készüléket – kérte, hogy kipróbálhassa. A kezelőágyon alkalmaztam a M1-es programot kétszer, ami a vegetatív idegrendszert regenerálja, majd füleit a párna applikátorral a P3-programmal kezeltem. Kérdésemre azt a választ kaptam, hogy igazán akkor érzi a tüneteket, amikor este már nyugovóra tér.

A programok után jó közérzetről számolt be (nem érzékelte a tüneteket).

Elmeséltem Istvánnak, hogy a lelki okokat is érdemes feltárni, mert így gyorsabb a BEMER terápia mellett a gyógyulás. Ha kineziológiai oldásban feltárjuk a tünetek gyökerét, sikerül megszabadulni a stressztől, a félelmektől, a sérelmektől.

Hamarosan az izomtesztelés segítségével – választ kapunk, hogy 6 évesen – történik egy nagy gázrobbanás családi házukban. Édesapja épp akkor beszerzésre indul, amikor a munkálatok folynak. Gyermekként édesanyja felkapja, az ijedelem óriási. Alig hall, a zaj kibírhatatlan.

Szaladok, mikor már jobban vagyok apu után, s amikor megtalálom – meséli István – szemrehányást teszek neki.

  • Hol voltál? te miattad történt a baleset, mert nem voltál ott.
  • Hogy tehetted ezt velem?

Egy alkatrészért kellett elsietnem, mert hiányában nem tudtunk tovább dolgozni – felelte az édesapa.

A kineziológiai oldásban a Viselkedési Barométer – pontosan választ ad:

  • mellőzöttnek érezted magad, valamint azt hitted, nem vagy annyira fontos és nélkülözhetetlen apa számára, mint amennyire igényelted a szeretetét.

Ő nehezen tudta kifejezni az érzelmeit.

  • Sajnos sosem éreztem, hogy szeret. Olyan fájdalmas ez az érzés, hisz szükségem lett volna, hogy megölel. Csak magyarázta, hogy muszáj volt elszaladnia, de semmi jelét nem adta, hogy örül annak – nem lett nagyobb bajom és nagyon szeret. Apa később, amikor már megnyugodott – hálás tekintettel nézett rám. Most már látom, hogy az a bűntudat, ami benne kialakult – fájdalom és szomorúság volt számára. Nem tudta volna megbocsájtani magának, – később elmondta – hogy ha komolyan megsérülök. Ez is elég számára, mert az maradt benne, hogy miatta zúg a fülem.

A konzultáció a következő megértésekkel zárult…

Úgy néz ki – apa lelkiismeret furdalását is magadra vetted. Meg kell értened, hogy vannak az életben események, amelyek megtörténnek. Talán ez a baleset sem volt véletlen. Édesapád sok munkájával is várja családjától az elismerést, hogy megspórolja a kiadásokat, de ez a szerencsétlenség – számára is tanulság, hogy vannak munkálatok, amelyeket szakemberre kell bízni.

István az oldás végén a következőket nyugtázza:

  • igaz, hibáztatom aput, amikor úgy érzem, nem vigyáz rám, – valamint azonosulok még az ő bűntudatával. Megértettem. Választhatom azt a megértést, hogy ő valóban a legjobbat szerette volna családunknak, de számára fontos volt, hogy eleget tegyen nekünk. Tele volt megfeleléssel. Sajnos azt érzem, hogy ebben is másolom őt. Ma is az a gondom, hogy sosem dicsér meg.

Úgy érzem, el kell fogadnom, hogy mire képes apu. Már látom, hogy én sem fejezem ki érzéseimet, ebben is utánozom. Most már tudom, mit kell tennem! Kifejezem hálámat, hogy ennyire gondos szülő. Megölelem, megbocsájtok neki.

  • Köszönöm édesapám, hogy mindent megadtál, amit csak tudtál. HÁLÁS vagyok.
  • Már látom, hogy van mit tanulnom ebből a történetből. Saját gyermekeimmel is közlékenyebb leszek és figyelek érzéseikre.

Istvánnak az érzelmi megkönnyebbülés után – javaslom – a BEMER terápia megkezdését. Javaslom a havi bérlést, amely átütő javulást hoz testi és lelki egészsége érdekében. Már a második héten jelzi, hogy alább hagyott a fülzúgása és hálásan gyakorolja a megerősítő korrekciókat.

 

Ha hasonló gondok kínoznak, keress fel és mondd el – miben segíthetek!

Szeretettel várlak Székely Szilvia természetgyógyász, kineziológia oktató