Veszteségeim, „ismétlődő párkapcsolataim” csapdájában

Tapasztalataink erősítenek, de amikor életünkben sokadszor jelenik meg a becsapottság érzése, akkor joggal tesszük fel a kérdést – miért kapjuk?

Gyakran előfordul, hogy észrevesszük az ismétlődéseket.

  • Igen, már kamasz koromban az első szerelmemnél megéltem az elhanyagoltság érzését. Zsolt pár hónapig csapta a szelet, de az 8. hét után bejelentette, hogy neki többre van szüksége. Elégedetlensége megrémisztett és azt latolgattam, szabad e folytatnom ezt a kapcsolatot? Ahogyan eldöntöttem, hogy inkább szakítsunk, másnap bejelentette, hogy el akar hagyni. Nagyon fájt. Máris eszembe jutott, amit anyukám annyiszor hangoztatott: „vigyázz, mert a férfi csak egyet akar.”

Úgy érzem, ez a mondata elmélyítette bennem a bizalmatlanságot, amelyet mai napig sem voltam képes elengedni.

Judit régen járt nálam oldáson, mostanában megint fáradtnak és feszültnek érzi magát. Alakul egy szerelem, de beszámol – az újra és újra hasonlóan végződő kapcsolatairól. Rendszeresen őt hagyják el.

Amikor eljutunk a folyamatban, vagyis szembesülni képes a kliens nyers valósággal, akkor az események mélyére tud tekinteni. A kineziológiai oldás azokat a gyökereket keresi, amelyek választ adnak a probléma okára. Ezek az információk hitelesek. A test nem hazudik.

A kérdés: – miért vesztetted el önbizalmadat a férfiakkal szemben?

Egyszer csak feltörnek fájdalmai és mesélni kezd.

  • Zsolt 17 éves koromban volt az első szerelmem, akivel szenvedély nélkül történt meg az első szexuális élmény. Azt tettem, amit Ő akart, én csak magamra erőltettem, de egyáltalán nem kívántam. Szó szerint kényszert követettem el magamon. Szenvedély nélkül ellaposodott a kapcsolatunk. Gyakran fenyegetett, hogy elhagy, ha nem engedelmeskedem.

Hamarosan pszichiáterhez visznek, hogy kivezessen a félelmeimből. Orvosságot is kell szednem.

Zolival ugyanez ismétlődik meg, majd Ákossal nemrégen szintén.

További beszélgetésünk során Judit felismerte, hogy egész életében – hasonló kapcsolatokat – vonzott be, mindig a másik akarata győzött.

Milyen volt szüleiddel a kapcsolat?

  • Édesapámmal gyermekkoromtól nem volt jó viszonyom.
    Ő belemenekült egy pánik betegségbe, sokszor agresszívvá vált. Fájt, hogy nem figyel rám, sokszor kikéri magának saját döntéseimet, ezért durva és irányító.
  • Anya sem tudott kiállni mellettem.
  • Bizalmatlannak éreztem magam.

A mai oldásban tovább haladva a születési pillanatában kaptunk információt.

  • Császármetszéssel jöttem a világra. Én természetes úton akartam világra jönni. Anya pánik érzését hosszú ideig magammal cipeltem. Megfosztottak saját döntésemtől.

Hamarosan összefoglaltuk a konzultáció megértéseit. Judit felismerte, hogy “Eddig szülei programját követte, de most már dönthet egy új választás mellett. Lehet felszabadult, sugárzó nő, aki saját maga érzéseit előtérbe helyezi és tiszteli saját határait.”

Felismerte, hogy ez a trauma végigkísérte fejlődését, döntéseivel kapcsolatos konfliktusait.

Az oldás végén egy pozitív képet vizualizáltunk, amelyet napi rendszerességgel gyakorolva megerősítetjük a folyamatot és a változást.

 Ha hasonló gondokkal küzdesz, szeretnéd önmagadat megélni, keress fel, szívesen segítek!

Székely Szilvia kineziológus és oktató www.tukromtukrom.hu