Babát várok, de félek az ikerterhességtől

Sok nő hamar pánikba esik, hiszen neveltetésükből eredően félelmet, megfelelési kényszert gyűjtöttek össze. Gyakran bizalmatlanok és megkérdőjelezik céljukat.

Egyéni konzultáción keresett meg Ági.

Párjával nagyon szeretnének kisbabát, a második közös gyermeket. Bevallja, hogy ő elszántabban akarja, mint férje – vagyis követeli.

  • Az irányítás általában az én kezemben van, de ezt Béla természetesen sérelmezi. Sokszor magába zárkózik. Az is igaz, hogy első házasságából lévő kislánya – sokszor megzavarja a családi idillünket, ezért gyakran frusztrált vagyok. A kis Luca – mindig előnyt élvez, el van kényeztetve, a mi kisfiunk – háttérbe szorul.

Nem bírom elviselni.

Beszélgetésünkkor elmondom, hogy a kineziológiai oldásban lehetőségünk van feltárni követelőző viselkedésének okát.

–  18 éves korodban megbántottnak, mellőzöttnek érzed magad. Édesapádnak való megfelelési, teljesítési kényszer erőteljesen frusztrál. Nincs dicséret, nincs elismerés.  Apa sokat követel.  – Sajnos igen. „A kitűnő bizonyítvány szerinte csak arra jó, hogy bekerüljek az egyetemre és ott megmutassam, mire vagyok képes.” Ettől csak nő az erőfeszítésem. Nem bírom már a rám kényszerített feladatokat, elutasítom mindazt, ami engem korlátok közé állít.

  • Most, amikor gyermeket várok, hormonnal kezelnek, hogy legyen tüszőérés, de a félek attól, hogy mellékhatásként ikreim lehetnek.

Hogyan vártak téged, ismerjük meg „születésed” történetét!

  • Apa fiút szeretett volna, én pedig lánynak születtem. Tudom, hogy ő egy régi vágyát kívánta beteljesíteni. Nekem pedig feladatom, hogy saját küldetésemnek, nőiségemnek adjak hangot.

Bocsáss meg apának, hisz ő így szeretett, ahogy vagy, csak a te elmédben született meg a megfelelési kényszer. Ezért fiús szokásokat vettél magadra. Túl erősnek mutatod magad.

Van egy fontos INFORMÁCIÓ, ami szeretne most elfogadást kapni tőled – azért, hogy megértsd a követelésed okát.

Volt egy ikertestvéred, aki időközben – meggondolta magát.

Egyedül maradtál.

Néma percek következnek és egy végtelennek tűnő felismerés után – kitör Ágiból a sírás, a felismerés:

  • Akkor őt követelem régóta, ezért vagyok örökké elégedetlen – igen, „a másik sosem adja meg nekem, amit én szeretnék.”
  • Most megértettem. Tudat alatt – félek az ikerterhességtől és ez akadályozza, hogy áldott állapotba kerüljek.

Mindig mindennek eljön az ideje. Van választásod!

Tehát a továbbiakban félelmeid, a megfelelési kényszered mögötti oldás – segít a változásban, a megnyugvásban. További munka – családállításban folytatódik.

 

KÖSZÖNÖM. KÖSZÖNÖM. KÖSZÖNÖM.

Áldással és szeretettel Székely Szilvia kineziológia oktató