Babát várok, de félek az ikerterhességtől

A babavárás a családok életében sokszor pánik helyzetet teremt. A nő, aki már többször elvesztette magzatát, akár küreteken vett részt, bizalmatlanná válik. Megkérdőjelezi a gyermekáldás lehetőségét.

Egyéni konzultáción keresett meg Ági.

  • Nagyon szeretném, ha a második közös gyermekünk megszületne, de azt érzem, párom nem lelkesedik érte. Az irányítás általában az én kezemben van, de ezt Ő természetesen sérelmezi. Sokszor magába zárkózik.

Az is igaz, hogy Laci első házasságából lévő gyermeke – sokszor megzavarja a családi idillünket, ezért nagyon frusztrált vagyok. A kis Bori – mindig előnyt élvez, el van kényeztetve, a mi közös gyermekünk – kicsit háttérbe szorul. Nehezen viselem.

Mivel már találkoztunk korábban is kineziológiai oldáson, ezért ennek tapasztalatában – megkerestük mi lehet ennek a feszültségnek, követelésednek, megbántottságnak az oka?

A mai találkozón 18 éves kori emlékeid akarnak a napvilágra kerülni, emlékszel – mi történt?

  • Amikor leérettségizem kitűnőre, apu csak azt mondja, hát ez arra jó, hogy megmutasd: – az egyetemre bekerülhetsz, de ott kell igazán csak teljesítened, megmutatnod, hogy mire vagy képes!

Nagyon sokat dolgoztam az érettségiért, apa elismeréséért küzdöttem…– de nem kaptam meg – zokog fel Ági.

Nem bírom már a rám kényszerített feladatokat, elutasítom mindazt, ami kötelesség. Most, hogy gyermeket várok, nehézségekbe ütközöm. Hormonnal kezelnek, hogy legyen tüszőérés, de a félek attól, hogy mellékhatásként lehetnek ikreim.  Ez már túl sok, sőt teher lenne számomra.

Van e tudomásod saját születésedről?

Apu fiúnak várt. Állandóan arra figyeltem, mit tegyek azért, hogy elfogadjon. Gyakran Bandinak szólított, mindig mellette kellett segítenem. Ráadásul nővérem féltékeny volt rám, mert csak én voltam számára a fontos.

Tudnod kell, hogy nem akart ő megsérteni, csak ő egy régi vágyát kívánta beteljesítve látni. Bocsáss meg apának! Ő így szeretett, ahogy vagy, csak a te elmédben született meg – a megfelelési kényszer.

  • Igen, tudom, hogy nagyon szeretett és büszke volt rám. Megbocsájtok, mert fontos saját békém.

Tudtál arról, hogy édesanya pocakjában történt egy olyan változás, ami benned egy bűntudatot váltott ki? Volt egy ikertestvéred, aki úgy döntött, nem halad veled együtt tovább. Ő fiú volt.

  • Akkor őt akartam megszemélyesíteni, nem is apunak megfelelni?
  • Ezért vagyok örökké elégedetlen, mert a másik sosem adja meg nekem, amit én szeretnék?

Igen, lehet,… párod benne van a készülődésben, de ne várd tőle azt a lelkesedést, amit te érzel,..fogadd el az ő hozzáállását olyannak, amilyen, hisz tudod, hogy szeret és melletted áll…..

A válasz: tudat alatt – félsz az ikerterhességtől. – s ez akadályoz a teherbeesésben. Bízz a teremtőben,..várd ki türelmesen,..amikor megérkezik a lélek hozzátok!

KÖSZÖNÖM. KÖSZÖNÖM. KÖSZÖNÖM.

(A további folyamat – családállítással – bővül ki.)