süket

Amikor nem hallasz tisztán biztos, hogy süket vagy?

Valószínű, az édesanyát kell oldásban részesíteni

Édesanya panaszkodva keresett fel, mert az orvosi vizsgálat kiszűrte, hogy nincs hallószervi károsodás kisfiánál.  Amikor nem hallasz meg valamit, gyakran azt tanácsolják, hogy keresd fel a fülészetet. Vizsgáltasd meg magadat! Mivel megijedsz valószínű, hogy felkeresed az orvost. Természetesen érdemes kizárni a veszélyeket.

Mi lehet a veszély – süketség?

Nem. Az emberekben kialakult egy téves hitrendszer, amely szerint, ha nem hallok, nem látok, beteg vagyok, akkor orvosi segítségre van szükségünk. Több éves tapasztalatom az, hogy a fizikai tünetek nagy százaléka megváltoztatható, visszafordítható.

Éva felkeresett kisfiával, aki 4 évesen feltűnően, de inkább érdektelenül viselkedett. Bármikor szólt gyermekéhez, fiacskája Norbi tovább játszott elmerülve az asztalnál. Szólítgatta, néha mérgesen megszidta, de a gyermek – továbbra sem reagált. A megszületett diagnózis után, ami „egészséges ez a gyermek” címet viselte, édesanya kétségbeesve keresett fel kisfiával – stressz oldásra.

Meghallgattam, de elsősorban saját részére ajánlottam a kineziológiai stressz oldást. Először nem értette, majd elfogadta javaslatomat.

  • Nem értem – fejezi ki magát Éva kétségbeesetten, nagyon szeretem fiamat, mindent megteszek érte. Olyan nehezen jött a világra, 4 évig próbálkoztunk, de kétszer elvetéltem. Már azt hittem, sosem lesz gyermekem. Kimondhatatlan boldog voltam, amikor kihordtam és világra hoztam. Az is igaz, hogy a szüléskor feszült és rémült voltam, nem tágultam.
  • Császármetszéssel vették el Norbit. Napokig inkubátorban táplálták, mert gyengének bizonyult. Hiába vágytam rá, nem tudtam magamhoz ölelni. Szopni gyenge volt, csak fejtem az anyatejet. Inkubátoron keresztül szólongattam drága kincsemet, de biztosan nem hallotta abban a bezártságban, gépek zaja vett minket körül.

Nagyon kíváncsi voltam, mi történt, miután magához szoríthatta gyermekét?

  • Úgy vettem észre, hogy nem is hall, csak automatikusan cselekszik. Most erre visszagondolva, észrevettem, hogy mintha meg lenne bántva, elutasítana. Borzasztó volt megélni. Egy hang azt súgja, hogy nagyon megijedt egyedül. Nehéz volt, de az orvosok így döntöttek. A gyors megerősödését ennek köszönheti.

Kérlek – most képzeld el, gyermeked őszinte érzéseidet, szavaidat hallja és megbocsát neked. Gondolatban megölelitek egymást. Csodálatos ez az érzés. Majd megkértem, hogy a következő napokban – figyelje meg, történt e változás?

A harmadik napon, amikor felhívott és lelkesen elmesélte, hogy Norbi magától elrakja a játékát, beszédes és nagyon közvetlen.

  • Köszönöm a segítséget, hálás vagyok. Most azt érzem, hogy minden édesanyának meg kell tapasztalnia a kineziológiai oldást. Ha azt hiszem, hogy hibás vagyok, mindig többet akarok teljesíteni. Megértettem, hogy mindent oda akartam adni gyermekemnek, hisz boldog voltam, mert megszületett.

Arra nem figyeltem, hogy fiamnak mire van szüksége.

  • Megtanultam a leckét. KÖSZÖNÖM.