A tudattalan fogságában

Korlátaink megálljt parancsoló üzenete.

Figyeld csak meg, hogy milyen érzés az, amikor szeretnél lépni, de korlátokba ütközöl. Nem tudod, hogy mi az oka, csak érzed, hogy egy helyben állsz.

Cselekvéssel olyan ajtókat nyitsz meg, amelyeken…”

Én is gyakran teszem, de javaslom: Nézz tükörbe!

  • Ez a gyakorlat teljes szembesülést ígér önmagaddal szemben. Ha kitartóan keresed, hamarosan felismered, hogy egy érzelmi energia tart fogva. Megsértődtél valakire, vagy haragszol édesanyádra, akár kollégáddal való kapcsolatod nem működik.

Próbálod megoldani, de nincs megoldás.

A jelenben tudatosnak érzed magad, de a múlt mindig veled van. Tudattalanodból aktiválódik egy korábbi stressz, amely feldolgozásra vár. Egyedül képtelen vagy átírni.

Ha akár egy korai hangos ébredés, egy erős szélvihar kíséri a napodat, akkor könnyen megesik, hogy nem vagy felkészülve a változásokra. Apróságnak tűnik, pedig mindennek oka van. Valamikor gyermekkorodban egy tornaórán a szabadban edzettetek, de te nem vitted magaddal a széldzsekidet, s megáztál. Tüdőgyulladást kaptál. Azóta is gyakran köhécselsz. Talán a szélvihar, a korai ébredés, vagy egy feldolgozatlan stressz? Megijedtél, féltél a természeti katasztrófától.

Testünk hiteles válaszokat ad.

Ruediger Schache a következőket írja:
Cselekvéssel olyan ajtókat nyitsz meg, amelyeken keresztül sok minden eljuthat hozzád. Egy ilyen ajtón sokszor nemcsak kívánságok, célok, hanem olyan emberek is belépnek, akik további ajtókat nyitnak meg.”!

Amikor utazásra, pihenésre készülünk – összerámoljuk a bőröndünket, könyveinket, alapvető szükségleteinkre hangolódva és indul a “szabad vagyok és jóban vagyok önmagammal” ciklus.

Szükség van rá!

Szeresd magad úgy, mint még soha!
Vedd észre, hogy csak rajtad múlik, merre és hogyan tovább!
Minden hozzád közelálló tárgy és szokás lebilincselő módon veled van.
Lehetsz rugalmas, hogy kinyitod a tenyered és azt mondod – menjen, ami mennie kell.

S nem utolsósorban választhatod azt a helyet, ahol helyeden érzed magad. Ahol teljesen az VAGY, aki jól érzi magát a bőrében.

Én úgy érzem, ezek az üzenetek csodás indulót fújnak nekem és Neked.  Áldás az életünkre!