Születési trauma – az inkubátor káros hatása a gyermek személyiségfejlődésében

Sokszor megtapasztaltam, ami egy ANYA-GYERMEK konzultáción történik, az megváltoztatja a család életét. Sokan nem ismerik ezt a lehetőséget, ezért nem értik miről van szó. Ezért hálás szívvel írom le a kineziológiai oldás tapasztalatait.

Tudom, hogy a szépnek és jónak viszik a hírét az emberek, tehát bizalommal teli vagyok. Minden odafigyelés, energia befektetés, áramoltatja a változást és annak eredményét.

Kati édesanyja felkeresett és elmondta nekem, hogy 3 éves kislányának nehézséget okoz a szobatisztaság. Nem szól, dacol anyával. Tiltakozik.

Kineziológiai oldásban megkeresem a probléma okát.

Nevezett gyermek – 8. hónapra kis súllyal születik és ezért inkubátorba kerül. Anyukája féltő szeretettel és aggodalommal veszi tudomásul, hogy kisbabáját szó nélkül elveszik tőle. Megrémül, erős pánik lesz úrrá rajta.

Szörnyű az érzés, amikor tőlünk kívülálló erők vagy személyek beleavatkoznak saját döntésünkbe.

  • “Hosszú napok telnek el, amíg láthatom gyermekemet” – meséli az édesanya. Minden nap vágyakozom és várom, hogy karjaimba vegyem. A tízedik napon megölelhetem, de nem képes szopni, aluszékony. Könnyebb a cumisüvegből befogadni a táplálékot.

    Megcirógatom, s könnyeim között megvigasztalom:

“Kincsem, gyönyörűségem – alig vártalak, hogy megölelhesselek“.

  • El kellett fogadnom, hogy az orvosok saját egészséged és biztonságod miatt az inkubátor mellett döntöttek – a legkimagaslóbb figyelmet szentelték neked. Jó helyen voltál, de most már itt vagyok és veled foglalkozom.

A konzultáción édesanya megérti – hogy ez a születéskori emlék aktiválódik kislányánál most a jelenben is.

Bezártságban lenni, elfogadni azt, ami elkülönít az egységtől, – az anyaméh után – ez nagy trauma mamának, babának egyaránt. Az inkubátorban, ahol a gyermek nem érintkezhet senkivel, megéli az elhagyatottságot. Félelmeivel egyedül érzi magát.

Tudom, hogy először önmagamnak kell megbocsátanom, mert érzem, hogy bűntudatom van. El kell fogadnom, hogy akkor mindent úgy tettem, ahogyan képes voltam rá. Ma már tudom, hogy a gyengéd és őszinte szeretet, amivel kislányomat körülveszem – visszaadja számára a biztonságot, akkor is szeretve érzi magát, ha kicsit távol vagyunk egymástól.

Bármilyen hozott vagy szerzett stresszhelyzetben érzed magad – jelezd és kérj időpontot! A www.tukromtukrom.hu honlapomon felsorolt módszerek közül választhatsz.

Bemutatkozásom és írásaim, programjaim olvasása segít a döntéshozatalban.

szeretettel várlak

Székely Szilvia kineziológia oktató, haladó tanár 06/20.991.4687