Bulimia, mint hányással kompenzált kóros evési kényszer

Megszállottan, kényszeresen akarunk eleget tenni a világnak, elhanyagolva saját szükségleteinket.

Gyakori téma, ami felszabadításra vár.

  • Amikor úgy érzed, hogy nem festesz jól mások szemében, lemaradtál, nem érted el célodat, nem végezted jól a feladatodat, valószínű nem vagy elég mások számára. Egy belső késztetés arra ösztönöz, hogy megkapd kívülről a figyelmet. Vágysz az elfogadásra. S nem veszed észre, hogy „vágyni” megfelelni – mások elismerésére egy

Senki nem tanította ezt meg neked.

Szüleid sem kaptak elfogadást, tehát képtelenek voltak megérteni téged. Ha másképp gondolkodtál – azonnal kijavítottak, mert azt hitték – csak az a jó, amit ők képviselnek. Téves elképzelésük energiablokkokat, érzelmi konfliktusokat alakított ki benned, ezért most a te feladatod felismerni – mi számodra a kihívás.

  • Tüneti szinthez tartozik, hogy a nő visszautasítja a nővé érés folyamatát, az átmenetet a nőszerepbe, (ez előfordulhat a férfiaknál is, amikor a serdülő nem akar férfivá válni), nem bírja elfogadni saját magát, hánynia kell saját magától, saját kinézésétől.

A nő a belső teljességet kívánja megélni evési rohamaival, a szerelmet pótolja, amire olyan kétségbeesetten vágyik, ami hiábavalónak bizonyul.

  • Az élvezetek megtagadása történik, amelyet az illető hányással büntet. Mögötte – a „nem érdemlem meg” a jót, a szépet, az ajándékot – elvárásai lelhetők fel. Tisztulás folyamatában- a jogtalanul bekebelezett élelem erőszakos visszaadása zajlik.

Nem találja a középpontot, erős vágyakozásában mohósággal küzd, aszkézist él meg. Aszkézis a hányás általi tisztulás (önsanyargatás) és az orgiaszerű (dőzsölés), zabálás – ami ésszerűtlen gyors változással jár. Ahelyett, hogy szellemi szinten fejlődne, mindent anyagi szinten töm magába. Érzéketlensége hárítja saját maga érdekeinek képviseletét.

  • Feldolgozásra azért van szükség, mert a tudattalanban lévő emléklenyomatok választ adnak és felismeréseikkel, „új választással” segítik a változást, a felépülést.

Egységbe kerülni önmagunkkal – saját felelősségünk megtapasztalása.

  • A feldolgozási folyamat feladatai: elfogadni önmagunkat, nem sajnálni magunktól az élet javait, beengedni a benyomásokat, az érzéseket, megtanulni, lelkesen adni és elfogadni az ajándékot, saját női szerepünket, stb.

Menekülés helyett felvállalni a nőt, aki a szexuális vágyak kiélésében megéli a kielégülést.

Jól érezni saját szerepeinkben önmagunkata megoldás.

Ehhez kívánok segítséget adni és felszámolni a bulimia mögötti korlátozó hitrendszereket és elakadásokat – egyéni oldás, családállítás, tudatszint, rezgésemelés – módszereivel.

Angyalkommunikációt minden esetben ajánlom. Elérhetőségem 06.20.991.4687 telefon, vagy a szilvia@tukromtukrom.hu emailen.

 

Székely Szilvia természetgyógyász, kineziológus, kineziológia oktató, családállító