Mi az a Hellinger családállítás?

család

A Hellinger családállítás holisztikus egészségkarbantartó-építő módszer. Az állításra vállalkozó, szereplő emberekkel eljátssza és szeretetteljesen átalakítja az állító családjában és rokonságában fennálló kapcsolati viszonyokat, oldja a családi feszültségeket.

Általában, ha a családra gondolunk, akkor szüleink, testvéreink, gyermekeink, legfeljebb nagyszüleink jutnak eszünkbe. Hellinger szerint létezik egy ennél nagyobb család, amit klánnak nevezett. Odatartozók még az előző kapcsolataid, a szülők előző fontos kapcsolatai, meg nem született, vagy korán meghalt, esetleg meg(ki)tagadott testvéreid (féltestvérek, rejtett testvérek). Az a személy is a klánba tartozik, aki megmentette az életedet, vagy akinek te voltál hatással az életére. A klán tagjainak sorsa beíródik egy kollektív tudattalanba (Rupert Sheldrake szerint, morfogenetikus mezőbe) ahová a te lelkednek is van bejárása. Még az sem kell, hogy ismerd az illetőt, vagy történetét, mégis megérinthet és közösséget vállalhatsz vele. Ez a szerződés a lelkek szintjén jön létre, ritkán tudatosodik. Ekkor már nem kizárólag a saját életedet éled, hanem az övét másolod. Ebből te csak annyit érzel, hogy nem vagy jól, és bármilyen erőfeszítést teszel, nem tudsz normális párkapcsolatban élni, a szüleiddel állandó konfliktusban élsz…  stb…

Mire alkalmas a Hellinger családállítás?

Alkalmas pszichés és fizikai egészségi problémák gyökereinek feltárására. Az öngyógyító mechanizmusok beindításának egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módja. (Az elakadásokat kineziológiai oldásokkal érdemes kikorrigálni.) Érdemes igénybe venni, ha:

  • a saját utadat járod, de lassítanak, eltérítenek, sőt visszafordítanak a múlt eseményei, a családi örökség?
  • elakadtál, ha nehéz párkapcsolatban élsz,
  • munkádban több a probléma, mint az öröm
  • betegnek érzed tested-lelked…

akkor a családfelállítás módszere segít megtalálni az okot és a megoldást…

Röviden Bert Hellingerről…

Bert Hellinger 1925-ben született, filozófiát, teológiát és pedagógiát tanult. Tanulmányai után 16 éven át, egy katolikus misszionárius rend tagjaként Dél-Afrikában dolgozott a zuluknál. Ezután pszichoanalitiklus lett és kialakította saját munkamódszerét, a mára ismertté vált családállítást.

Hogyan lettem Bert Hellinger családterápia alkalmazó? Így kezdődött

2oo6. május végén Bert Hellinger – Magyarországon négy napos kurzust tartott a családfellállításról, mint egy gyors, hatékony családterápiáról.

Megdöbbentő élményeket szereztem.

Az egyik meglepetést az okozta, hogy nem mesélhettem el több éves problémámat, csak 1 mondatban fejezhettem ki. (Azt mondta Hellinger: aki sokat beszél, nincs problémája, csak beszélgetni akar!)

Összeszedtem magam és kimondtam célomat:

“Belefáradtam a terhekbe, szeretnék felszabadulni, meggyógyulni.”

Néhány kérdésére azért válaszolhattam. Pár perc múlva azt kérte, hogy állítsam fel volt férjem, két gyermekemet képviselő szereplőket, majd édesanyámat, és üljek le.

Bámulatos volt látni, hogy ezek az idegen emberek hasonlóan viselkedtek, mint családtagjaim. Szépen lassan kiderült, ki -kihez érzi magát közel, ki akar kimenekülni a családból, és ki az, akiről senki sem vesz tudomást. A helyzet feloldásában már személyesen vettem részt.

Mi történt, azt nem tudom, de nagyon jó volt felismerni, hogy volt férjem, aki már nem él, megérti egyedülléttől való félelmemet, megnyugtat, hogy támogat, és biztonságban érezhetem magam. Gyermekeim is egymást segítik, valamint engem is megnyugtatnak, hogy bízhatok bennük. Édesanyám is megszelídül férjemmel kapcsolatosan.

Most már tudom, hogy eddig azért nem gyógyultam, mert a problémám nem csak a saját történetem eredménye volt, hanem a család lelkében borult fel a rend.

Kezeléseimben dr. Arnold Polivka és Eva Polivka “rendszertáblán” történő állítást alkalmazom.

Szeretettel várom családállításra!

Székely Szilvia
Nemzetközi kineziológia oktató, AFT Erőtér technika,ThetaHealing konzulens, BEMER O.E.T.
szilvia@tukromtukrom.hu,  20-991-4687, 1-252-2902