A kineziológia hatékonyságáról

THREE IN ONE CONCEPTS

Három az egyben- kineziológiai rendszer a Test, a Lélek és a Szellem egységesítését tartja szem előtt.

Kineziológia Three In One

Three In One Concepts, másképpen “One Brain” (Egy Agy) módszer alternatív és komplementer jellegű, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség-, személyiségfejlesztő prevenciós jellegű, holisztikus módszer.

Teljesen egyedülálló a maga nemében az “emberi megértés” és a “test energia” egyensúlyának korrigálása területén. A test (agy) integrálásának elősegítése érdekében különböző korrekciókat használ a blokkolt energiák felszabadításához. Az elme tisztításához a Viselkedési Barométert, a szellem egységesítésének elősegítéséhez a Szerkezet/Funkciót használja. (Testkód a frenológia (koponyadudortan) alapján).

Az önmegismerés egyetlen más megközelítési módszere sem egyesíti ezt a hármas tudatosságot. Ez a rendszer alkalmazza az izomtesztelést, amelynek segítségével elkerüljük a tudatosságot (így feltárjuk a tudatalatti emléktárat). A Viselkedési Barométer képes azonosítani az egyén szükségleteit, vágyait és félelmeit. A korregresszióban segít új választásokat hozni, így megtörténik a pozitív érzelmek és a jövőkép betáplálása.

A módszer működése (másképpen One Brain – Egy Agy)

Kineziológia One Brain, "Egy agy" módszer

A név az agy működésének azon az elméletén alapul, miszerint a bal és jobbagyfélteke életünk különböző területeit irányítja. Mikor érzelmi stressz alatt vagyunk, az agy teljes kapacitását nem tudjuk kihasználni. Ha ebből az állapotból kiszabadulunk, képesek leszünk nyugodtan és hatékonyan működni, mivel a bal agyfélteke logikája és a jobb agyfélteke kreativitása akadálytalanul elérhető lesz.

Milyen problémákban segíti a kineziológus a hozzá fordulókat?

Életmód, életvitel, életszemlélet megújulásában, testi-lelki-érzelmi egészsége megőrzésében, a betegségek megelőzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, a pályaválasztásban, személyiségfejlődésben, a minőségileg jobb élet elérésében…

Segítő tevékenységemben nagy változásokat, eredményeket értem el:

szorongás, körömrágás, dadogás, hiperaktivitás, bepisilés, székrekedés, olvasási, írási, számolási gondok, helyesírás, hasfájás, bőrviszketés, izzadás, rossz alvás, magastól, víztől, bezártságtól való félelmek,versenyeken való részvétel, vizsgadrukk, felnőtté válás, társkapcsolatok rendezése, gyermekvárási blokkok felkutatása és oldása, a biztonság megteremtése, családalapítás.

Testi tünetek közül allergia, ekcéma, torokfájás, hallás (fülzúgás)- látás blokkok, vérnyomás, derék, nyak fájdalmak, gyomor, emésztési problémák, stb… Természetesen ezeket a tüneteket oldva megerősítem a kezeléseket BEMER 3000 Fizikai Érterápiával.

A kineziológiai oldás

Mi történik a tanfolyamon – az oldásban, az oldás technikai elemei::

Az One Brain technikája a probléma megállapításából , korrekciójából és utólagos feladatokból áll. Első lépésként meghatározzuk a megoldatlan érzelmi stresszt és a rossz gondolati beidegződéseket, amik meggátolnak minket abban, hogy képességeinket teljesen kihasználjuk. A korrekciót magát az oldási technikák széles skálájából választjuk ki, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítsuk el a testből és az elméből.

A probléma forrásának megállapításához izomtesztelést alkalmazunk (biofeedback), hogy visszajelzést kapjunk az egyén “emléktárából“. Ez gyors és megbízható eszköz az információ megszerzéséhez. Azon alapul, hogy a negatív érzelmi stressz hatására az izmaink elgyengülnek, pl. ha valakivel rossz hírt akarunk közölni, előtte megkérjük… üljön le. A módszer azért működik jól, mert amikor az izmokat érintjük, azok hatnak az idegrendszerre, amely az üzenetet, a kérdést az agyba küldi tovább. A válasz hihető, a “testünk sohasem hazudik”.

A múlt fájó eseményeinek feldolgozása, elengedése,az új felismerések létrehozása, történetünk “újraírása” segíteni fogja jelenünket, – s döntéseinkért való felelősségvállalást a jobb életminőségért.

Kineziológiai tanfolyamokon és az oldásokon így fogunk együtt dolgozni:

1. az izomtesztelés segítségével a felsoroltakból megkeresem az ügyet, amin dolgoznunk kell

2. feltárom, azonosítom a probléma gyökerét, majd H/T (homlok/tarkó) tartásban megbeszéljük, átértékeljük a fájdalmakat, keserűségeket (negatív érzelmek törlése – korrekciókkal)

3. az új felismeréseket értelmezzük (megértés, megbocsájtás)

4. ellenőrizzük, hogy a régi emlékkép “negatív érzelmi” állapota tökéletesen feloldódott , valamint megfelelően motivált e a változásra?

5. visszatérünk a jelenbe – az új – megértésekkel és a pozitív képpel.

6. energetikai gyakorlatokat alkalmazunk az oldás sikerének megtartásához,ill. megerősítő gyakorlatokat a “tudatosításhoz”.

7. kiteszteljük a legoptimálisabb tisztulási időpontot, amikor új választással kérheti a következő oldást.

Szeretettel várom tanfolyamaimon, hogy megtanítsam ezt a csodálatos módszert,  amellyel magának és másoknak is tud segíteni.

Székely Szilvia
Nemzetközi kineziológia oktató, AFT Erőtér technika,ThetaHealing konzulens, BEMER O.E.T.
szilvia@tukromtukrom.hu,  20-991-4687, 1-252-2902