Nincs szebb remény annál, amely szomorúságból fakad,
és nincs szebb álom annál, amelyet a fájdalom szül.
Ivan Cancar

Mi az a Bach virágterápia?

Bohócvirág (mehkerteszet.hu)

A Bach virágkivonatok a vadonban termő és nem mérgező növények virágaiból és rügyeiből készülnek. Dr. Edward Bach a növényeket érzelmekkel hozta összefüggésbe, harmincnyolc archetipikus, negatív érzelmet feltételezve és figyelembe véve a szellemi és érzelmi dolgokat.
A Bach gyógyírek a természetben lévő tiszta energiát hordozzák, amelyek  megszüntetik, lecsillapítják személyiség zavarainkat, működésbe hozzák a szervezetben lévő zárlatokat és így megváltoztatják a lelki állapotot.

A Bach-virágterápia egy szelíd gyógymód, így a gyűlölet szeretetté alakulhat, a kétségbeesés hitet találhat, a közöny céltudatossá válhat és a kimerültség erőt szülhet.

Minden ami “nagy” és “nemes” az egyszerű.
Gottfried Keller

Dr. Bach azt tartotta, hogy az ember egyéni élete mindennél fontosabb.Azt vallotta, jól kell kiismerni önmagadat, hogy a másikat is kiismerd.
Bach szerint az egység mindenben jelen van, az egyetlen teremtő a SZERETET, amely számtalan formában nyilatkozik meg és minden dolog egyesül a szeretet által. Bármiféle tökéletlenség a részekben, visszahat az egészre és az egész minden része tökéletessé válik a szeretetben.

Tanulj és okulj a következő történetből, ajánlom neked szeretettel.

Bach virágterápia: BOHÓCVIRÁG esszencia – megtörtént javulási eset

– Tele vagyok fájdalmakkal, feszültnek, sértődöttnek érzem magam – meséli Kata.

– Mire emlékszel 24 éves korodban? – kérdi a kineziológus az oldásban végzett tesztelés után.

– Tele vagyok félelmekkel, első gyermekem a pocakomban… Veszélyeztetett terhes vagyok. Vajon lesz e kisbabám, hisz régen azt tanították , hogy az első magzat elvétel után kérdéses, hogy szülhetünk még gyermeket?

– Mikor élted meg ezt a traumát?

– 19 évesen, amikor szerelmemmel annyira meg voltunk ijedve, hogy csak ezt a döntést láttuk a legmegfelelőbbnek. Tudnod kell, hogy átélni nagyon nehéz volt, egyedül, kisemmizve, megvetve éreztem magam. Nem kaptam együttérzést, figyelmet, gondoskodást.

– Megosztottad valakivel a fájdalmaidat?

– Nem, magamba zártam, hisz nagyon szégyelltem, hogy ez történt velem. 3 nap után már munkába álltam.Úgy tettem, mintha semmi sem történt volna.

– Kata, hogy kapcsolódnak jelenlegi fájdalmaid, érzékenységed a múlthoz? Mit üzen nekünk a BOHÓCVIRÁG?

– Fel kell szabadítanom magamban a szégyent, a félelemeket. (orvosaim még a terhességem alatt injekcióztak is, hogy megmaradhasson magzatom…) ez természetesen újabb félelemeket, bűntudatot váltott ki bennem… Ha elfogadom, hogy el kell vágnom a régi kötelékeket… akkor képes vagyok megnyílni új érzéseim, a biztonság felé.

– Félsz valamitől a jelenben, gyermeked egészségi állapota rendeződött?

– Nem, mivel minden úgy jó, ahogy van. Gyermekem feladatát nem vehetem át. Én mindent megtettem, amire csak képes voltam. Bízom az isteni gondviselésben.

Szeretettel várom!

Székely Szilvia
Nemzetközi kineziológia oktató, AFT Erőtér technika, BEMER O.E.T.
szilvia@tukromtukrom.hu,  20-991-4687, 1-252-2902