Miért nem képes gyermekem a szobatisztaságra?

Mindig tudtam, éreztem, hogy ami egy ANYA-GYERMEK oldáson történik, az megváltoztatja a gyermek és a család életét. Sokan nem ismerik ezt a lehetőséget, ezért fontosnak érzem tapasztalataim megosztását. 23 éve vagyok kineziológus segítő és oktató. További részletek a www.tukromtukrom.hu honlapon.

Azt tapasztalom, hogy a szépnek és jónak VISZIK A HÍRÉT az emberek, tehát bizalommal teli vagyok. Minden odafigyelés, befektetés, áramoltatja a változást és annak eredményét.

A történet 3 éves Katikáról szól – akinek nehézséget okoz a szobatisztaság. Nem szól, olyan, mintha dacolna anyával. Nem hallja meg az “utasítást.”

… Édesanya felkeresett segítségért, ezért kineziológiai oldásban megkerestük a probléma okát.

A gyermek – 8. hónapra születik, sajnos kis súllyal és ezért inkubátorba kerül.

Anya, féltő szeretettel és aggodalommal veszi tudomásul, hogy kisbabáját szó nélkül elválasztják tőle. Megrémül, pánikba kerül. Később értesítik csak, hogy Katát kis súlya miatt egy ideig nem ölelheti szívéhez.

– Szörnyű érzés, amikor tőlünk kívülálló erők vagy személyek beleavatkoznak saját döntésünkbe. –

… “Hosszú napok telnek el, amíg újra láthatom gyermekemet” – meséli Judit mama. Minden nap vágyakozom és várom, hogy karjaimba szoríthassam. A tízedik napon ágyamhoz hozzák, de nem tud szopni, nem ismeri a testközelséget. Könnyebb a cumisüvegből befogadni a táplálékot.

Megcirógatom, s könnyeim között megvigasztalom: “Kincsem, gyönyörűségem – alig vártalak, hogy megölelhesselek.  El kellett fogadnom, hogy az orvosok saját egészséged és biztonságod miatt – a legkimagaslóbb figyelmet szentelték neked. Jó helyen voltál, de most már itt vagyok és veled foglalkozom.”

A történetben az Édesanya megértette, miért zárta el magát gyermeke a külvilágtól.

“Gyermekem úgy érezte, nem fontos, nem állok ki érte, elszigetelté vált az inkubátorban.
S amikor bilire “kell” ülni és megcselekedni azt, amit kérnek tőle – az “aktiválódik”, hogy ő nélküle döntenek, ezért elutasítva érzi magát.” Kihívás volt ezt megértéssé alakítani. Sikerült!

Az oldásban a homlok-tarkó tartás ereje és tudatossága – segít Katának anyán keresztül feldolgozni és megérteni azt, ami születése kapcsán történt. Az édesanya a leghitelesebb személy, képes – átélni gyermeke – fájdalmait és okos felismerésekkel kikommunikálja, amit akkor nem tudott kifejezni.  Oldásban ez pótolható, hiszen abban a korban dolgozunk, amikor az izomteszt jelezte a probléma gyökerét.

Igen, már értem. Ma is ez történik, amikor a szokásait szeretném megtanítani. KÖSZÖNÖM. HÁLA ÉS SZERETET!

Ha kisgyermekeddel bármilyen problémád adódik – érdemes felkutatni és megszüntetni a tünetek okát.

szeretettel várlak Székely Szilvia www.tukromtukrom.hu 06/20-991-4687